Turen går til Allinge og Sandvig

SPONSORERET AF BOOKMATE.COM

Turen går til Allinge og Sandvig


Det er en kendt sag, at Bornholm er fyldt med turister om sommeren fra Folkemødet i juni med over 100.000 besøgende, Wonderfestiwall i Sandvig og mange andre aktiviteter, der er fordelt et godt ud over året. Der er meget at se, så vi bringer her en guide til turisterne på solskinsøen, så man ikke går forgæves efter de gode steder. God tur!

Allinge og Sandvig - tvillingebyerne
På nordbornholms kyst ligger to af øens store byer, Allinge og Sandvig, der også kaldes tvillingebyerne. Man kalder dem tvillingebyerne, da byerne stort set ligger i forlængelse af hinanden, og har man sagt Allinge, siger man for det meste altid Sandvig i samme åndedrag.

Begge byer er kendetegnet ved en smuk omkransende natur, et hyggeligt bycentrum fyldt med bindingsværkshuse fra 1700- og 1800-tallet og alt i alt en gæstfri stemning. I Allinge ligger husene på klipperne omkring havnen, der bestemt er værd at besøge. Her kommer mange sejlbåde om sommeren og fylder havnen op. Om sommeren er der også liv i bymidten, der udover butikker, røgeri, restauranter og caféer, også byder på et hyggeligt marked i gaderne. Går man lidt udenfor Allinge mod Sandvig, vil man blive slået af den smukke kystlinje og her kan man nyde en smuk solnedgang.

Turen op af kyststien
Man kan også tage en tur op af kyststien op mod Sandkås, som byder på smukke naturoplevelser og mulighed for at røre sig lidt. Her kan man bl.a. besøge Løsebækstranden, hvor maleren Olaf Rudes (1886-1957) bl.a. havde sit første atelier. Mange af hans malerier har afbilledet Allinge og den smukke omkringliggende natur.

Mange turister nyder at lytte til naturen på denne tur, men man kan også gå og lytte til en spændende bog som lydbog, eller glæde sig til en pause, hvor man kan læse et par sider i sin medbragte bog. Man kan også slippe for den tunge taske og downloade en app som bookemate til sin telefon. Appen har både lydbøger og digitale bøger - og man kan tilgå tusindvis af titler på en gang, lige når man vil, så man kan læse sin bog eller lytte til den læst op ude i naturen eller på en af gæstgiverierne eller hotellerne på Nordkysten.

Du kan finde en oversigt over dine muligheder hos Bookmate.com/books/

Cykeltur rundt på Bornholm
Allinge og Sandvig kaldes tvillingebyerne, da de stort set er vokset sammen langs Strandvej og Havnegade, og på kort tid kan man vandre fra den ene by til den anden langs kysten. Man kan også cykle af en cykelsti langs et gammelt jernbanespor, der løber lidt længere væk fra kysten, men turen er bestemt også det værd.

I Sandvig kan man også se Hammerknuden, som er en 182 hektar stor rund klippeformation af granit, der skyder sig ud og danner en vig mellem sig selv og byen og giver plads til den fineste sandstrand i Sandvig, heraf navnet. De lokale kalder Sandvig for en ‘middelhavsby’, da dens centrum godt kunne minde om det mere sydlandske med sine små restauranter, caféer og udsigt over bugten.

Mest læste

DØGNETS MEST LÆSTE

UGENS MEST LÆSTE

MÅNEDENS MEST LÆSTE

22. OKT 2019 • 16:46SPORT

Det har han aldrig prøvet før

19. OKT 2019 • 20:30 FOR ABONNENTER

Cykelklub skal tage afsked med formandskabet