Skal du privatlease eller købe?

SPONSORERET AF AUTOCENTRALEN.COM

Skal du privatlease eller købe?


Der er flere ting, der spiller ind, når du skal vurdere om du skal købe eller lease din næste bil. Det handler om økonomi, hvor langt du skal, og hvilke krav du har til din nye bil. Hvis du skal lease din bil, så er det vigtigt at kunne forudse dine behov for bil og kørsel i en længere periode. Det skal gerne være minimum 12 måneder.

Hvis du er i tvivl om, hvorvidt du skal købe eller lease din nye bil, så er du kommet til det rette sted. Herunder vll du blive præsenteret for de mest vitale fordele og ulemper.

Køb af bil
Vælger du at købe din bil, kan du ofte forhandle en rabat på den. Dertil kan du ofte vælge ekstraudstyr uden begrænsninger. Det er også op til dig selv, hvor længe du vil beholde bilen. Du kan selvfølgelig også køre lige så mange kilometer, som du lyster. Vil du gerne beholde bilen fx seks år, så er det ofte en fordel at købe den.

Når du køber en bil, skal du dog selv stå for service og vedligeholdelse af den. Er der tale om en ny bil, så vil du også have to års reklamationsret og en nyvognsgaranti. Garantien er forskellige fra mærke til mærke, men ofte lyder den på to år. Derfor kan det give god mening at købe en bil, der byder på en god nyvognsgaranti.

Når du skal vælge, om du skal købe eller lease din bil, så skal du også tage højde for det forventede værditab. Faktisk er det ét af de vigtigste parametre, men dog også det mest usikre. Hvis du ikke køber din bil kontant, så har finansieringen selvfølgelig også indflydelse på værditabet. Derfor er det også vigtigt at indregne dette.

Privatleasing af bil
Typisk vil leasingselskabet stå for garanti og service på bilen, hvis du leaser. Ofte er der også en lav udbetaling på en leasingbil, i forhold til køb af en tilsvarende bil. Du får ikke din engangsydelse igen, da det er en del af den samlede leasingydelse. Derfor kender du som udgangspunkt også dine udgifter for hele leasingperioden.

Når du skal vælge din leasingkontrakt, skal du vælge den efter det antal kilometer, du forventer at køre hvert år. Hvis du kører flere kilometer end indskrevet i kontrakten, så afregnes de ekstra kilometer som overkørte kilometer. Det kan ende med at koste dig mange penge, hvorfor du skal kende til dit specifikke kørselsbehov.

Det er dog en oplagt mulighed, hvis du gerne vil skifte bil ofte. Hvis du gerne vil det, så find en bil, du kan få på en god leasingkontrakt. Ofte binder du dig i mellem 12 og 36 måneder, hvorefter bilen blot skal afleveres retur til leasingselskabet. Derfor skal du ikke selv forsøge at afhænde den, medmindre det er flexleasing.

Du kan også overveje korttidsleasing
Hvis du er glad for tanken om at skifte bil ofte, så er korttidsleasing også et godt bud. Her får du ofte en fast pris på alle udgifter forbundet med bilen. Derfor vil den månedlige ydelse indeholde både leasingydelse, grøn ejerafgift samt forsikring. Her er du typisk bundet i mellem tre og 12 måneder, alt efter dit eget ønske.


Mest læste

DØGNETS MEST LÆSTE

UGENS MEST LÆSTE

MÅNEDENS MEST LÆSTE

22. OKT 2019 • 16:46SPORT

Det har han aldrig prøvet før

19. OKT 2019 • 20:30 FOR ABONNENTER

Cykelklub skal tage afsked med formandskabet