8. NOV 2019 • 21:08UDLAND

BLÅ BOG: Brasiliens korruptionsdømte ekspræsident

Luiz Inacio Lula da Silva ledte Brasilien igennem et økonomisk boom. Siden blev han dømt for korruption.

En dommer har fredag aften besluttet, at Brasiliens tidligere præsident Luiz Inacio Lula da Silva skal løslades fra fængsel, hvor han afsoner en dom på knap 13 år for korruption.

Beslutningen kommer, efter at Brasiliens højesteret natten til fredag besluttede, at dømte først skal fængsles, når den sidste ankemulighed er udtømt.

Læs mere om den kontroversielle ekspræsident her:* Lula er født 27. oktober 1945 i en fattig, analfabetisk familie i Pernambuco-staten.

* Arbejdede i bilindustrien i São Paulo.

* Blev som ung aktiv i fagforeningen, efter at han mistede en finger i en arbejdsulykke. Herfra steg han hurtigt til tops i fagforeningen.* Blev kendt i hele landet for at være strejkeleder under diktaturet i landet.

* I 1980 grundlagde han Arbejderpartiet (PT), som var det første store socialistiske parti i Brasiliens historie.

* Han blev valgt som præsident i 2002 efter fire forsøg. Han var præsident i Brasilien fra 2003 til 2010 og opnåede en uhørt stor popularitet, da han ledte landet gennem et økonomisk boom.* Han øste milliarder af dollar i sociale programmer som Bolsa Familia, hvilket var til gavn for et tocifret milliontal brasilianere.

* Da han forlod præsidentposten i 2010, sagde han:- Jeg forlader regeringen for at leve livet på gaden. Jeg er en mand af folket, og det vil jeg være endnu mere end før.

* Blev i juni 2017 idømt fængsel i den første af flere korruptionssager mod ham. I april 2018 begyndte han at afsone. Han er siden blevet dømt i endnu en sag om korruption.Kilde: BBC og AFP./ritzau/

SENESTE UDLAND

MESTE LÆST UDLAND (48 T)

Mest læste

DØGNETS MEST LÆSTE

UGENS MEST LÆSTE

MÅNEDENS MEST LÆSTE

22. OKT 2019 • 16:46SPORT

Det har han aldrig prøvet før

19. OKT 2019 • 20:30 FOR ABONNENTER

Cykelklub skal tage afsked med formandskabet